måndag 10 mars 2014

NMT-veckan är här!


Äntligen har våren kommit till Lund, och med den också ett härligt myller av gymnasieelever. Det är dags för de årliga Naturvetenskap-, Medicin- och Teknikdagarna (NMT), då vi öppnar dörrarna och berättar om vad vi egentligen sysslar med inom våra ämnen. Under en vecka hålls 130 populärvetenskapliga föreläsningar och demonstrationer för besökare från södra Sverige, och det handlar om allt ifrån flygande humlor och musik i rymden till kärlekens kemi.

Själv kommer jag både på tisdag och onsdag att föreläsa om hur naturvetenskapen blir begriplig, och såhär står det i programmet:

Många tycker att naturvetenskap är krångligt och komplicerat. Men måste det vara så? Med språkets hjälp kan även det svåra bli begripligt. Vi ska se hur det kan gå till – både när vi undervisar och när vi lär oss. Förhoppningsvis ska det inspirera både elever och lärare i publiken. Jag hälsar er alla varmt välkomna och ser mycket fram emot att träffa er!

Förhoppningsvis ska det inspirera både elever och lärare i publiken. Jag hälsar er alla varmt välkomna och ser mycket fram emot att träffa er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar