tisdag 17 mars 2015

Lästips för lärare (och alla andra)


Det är alltid lika roligt att träffa alla glada och nyfikna gymnasieelever som kommer på besök såhär års. Då infaller NMT-veckan när vi inom naturvetenskap, medicin och teknik håller en mängd olika föreläsningar och demonstrationer.

Själv har jag just föreläst på temat ”Så blir naturvetenskap begriplig”. Massor av elever och lärare, från Skåne till Norrköping och Stockholm, strömmade till och fyllde salen. Och publiken var verkligen alert, många var med på noterna och svarade gärna på frågor.

Ett flertal elever funderade också på läraryrket. Till er vill jag säga: tveka inte – att undervisa är bästa sättet att själv bli klokare! Och skolan behöver ännu fler engagerade lärare, inte minst i naturvetenskap. Läs gärna mer om lärarutbildningen, och de naturvetenskapliga ämnena, här. Vi vill gärna se er igen till hösten!

Bland lärarna var det flera som ville veta mer om ”skriva för att lära” och de böcker jag visade som lästips. Här kommer de igen och kan förhoppningsvis ge inspiration och idéer till er undervisning. 

Varmt välkomna till NMT-dagarna nästa år igen!

        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar