fredag 27 maj 2016

Hurra för härliga recensioner!

Nu är inte bara tiden mellan hägg och syren. Det är också tiden mellan boksläpp och recensioner, en tid av spänd förväntan och förhoppning! I veckan har de börjat komma, både syrenerna och recensionerna av Alvas värsta dag – och båda gör mig riktigt, riktigt glad!

Såhär skriver Helene Ehriander för Bibliotekstjänst:
Alvas värsta dag är en välskriven kapitelbok med mycket vänskap, förälskelse, spänning och livet som hundägare./---/ Alva har en terrier, som hon älskar mest av allt, och som hon tränar inför en valputställning. Hon passar också en annan hund, och den värsta dagen är när denna hund blir ormbiten och Alva känner det som att hon bär skulden eftersom hon brustit i uppmärksamhet. /---/ Ormepisoden är noggrant beskriven och faktagranskad av veterinär, och det är uppenbart att författaren också har ordentlig kunskap om hundutställningar.
(Recensionen får inte återges i sin helhet, men finns att läsa i BTJ-häfte 14, 2016)

Ett annat uppmuntrande omdöme kommer från Ronny Largenfalk, biblioteksassistent och bokhandlare:
Jag har precis läst ut Alvas värsta dag med förtjusning och kan konstatera att du åter igen lyckats hitta balansen mellan hopp och förtvivlan i en ung människas liv. Alla dessa missförstånd och förhoppningar som förstoras och förminskas allteftersom insikterna och erfarenheterna får ta plats.

Och skådespelaren Klara Zimmergren, som nyligen har läst alla tre böckerna om hundtokiga Alva summerar sin läsupplevelse såhär:
Jag älskar böckerna! Känner igen mig i så mycket.

Alla de här fina orden är verkligen något att glädjas över, precis som färgprakten och sommardoften från trädgårdens syrener. Nu får vi skåla för framgångarna! Och varför inte med hemlagad syrenblomslemonad i glasen?

2 kommentarer:

  1. Verkligen roligt att läsa om dina böckers fina mottagande och framgång. Grattis till författaren!

    SvaraRadera