torsdag 29 januari 2015

BTJ rosar Alvas valpsommar


Strax före jul gav jag ut den andra boken om hundtokiga Alva, Alvas valpsommar. Efter spänd väntan fick jag i dag min första recension av den, från Bibliotekstjänsts lektör. För oss som ger ut böcker på eget förlag betyder det mycket hur den recensionen ser ut. Det är långt ifrån självklart att man alls blir recenserad. Och ibland kan det dröja månader innan det händer. Därför blev jag glatt överraskad när recensionen kom redan efter tre veckor. Att den dessutom var så fin gjorde mig väldigt glad!

Nu bara måste jag dela med mig av glädjen! Eftersom recensionen inte får citeras i sin helhet kommer här ett litet utdrag. Såhär låter slutraderna:

”Med ett enkelt, men uttrycksfullt och välformulerat språk görs Alvas valpsommar lättillgänglig för de flesta läsare i mellanstadieåldern. Med eller utan hundintresse är det lätt att tycka om Alva och att bli intresserad av vad som händer henne och vad hon funderar på. Hon är en vanlig, trevlig tjej som förhoppningsvis återkommer i fler böcker.”
(Inger Lindberg, BTJ-häfte 6:2015)

Gissa om jag blev sugen att sätta igång med nästa bok!

4 kommentarer:

  1. Grattis till en fin recension, Susanne!

    SvaraRadera
  2. Kanske du sålde så bra av den första boken att de kastade sig över din andra bok med stor iver:)

    SvaraRadera
  3. Ja Malin, det var många bibliotek som köpte in "ettan", så det kanske kan vara en förklaring :-) Jag hoppas att läsarna, precis som recensenten, kommer att gilla den nya boken!

    SvaraRadera